Lawesome

Make law...not war.

 
Jag har äktenskapsförråd att jag äger enskilt huset men jag och min man är båda låntagre på huslånet. Nu har han hittat en ny kvinna och vill separera och vill att jag ska lösa ut honom eller sälja huset, vi har ett gemensamt barn som är 7 år. Jag kan inte lösa ut honom och vill inte sälja huset heller, men han har hotar mig att röka ut mig. Vad ska jag göra? Han vill inte heller umgänge med vårt barn för att han och ny kvinnan vill vara barnfria, trots hon har barn som bor hos de varannan vecka.
2012 2 jan, 13:12 i Familjerätt

Kommentarer
Carl

Är du enligt äktenskapsförordet ensam ägare till huset kommer det inte att ingå i den kommande bodelningen.
Röka ut dig? Låter som riktigt otrevlig situation, ta kontakt med en kvinnojour?

I föräldrabalken 6 kap 15-15c §§ finns bestämmelser som reglerar barnets och föräldrarnas umgänge. Det föreligger ju praktiska svårigheter att tvinga på umgänge med en motvillig förälder, och det kanske inte är särskilt givande för ert barn heller.

Sammantaget låter det som att du kan sluta oroa dig för att behöva sälja huset iaf. Ansök om skilsmässa så fort som möjligt.

Hoppas att allt löser sig!

Mvh,

Carl.

jan 2 2012, 20:07
emwgime

Tack Carl, behöver all hjälp av denna situation. Vi har redan ansökt om skillsmässa men har inte gjort någon bodelningen än för att han vill vänta, jag har försökt och göra bodelning men tyvärr måste vänta tills han är redo. Jag vet inte om jag kan påskynda boelningen.

jan 2 2012, 20:33
Carl

Hej igen! Jag antar att er ansökan om äktenskapsskillnad följdes av en betänketid om sex månader?

Enligt 9 kap 4 § ÄktB har ena maken rätt att begära bodelning.

Har ni gjort en bouppteckning? D v s en sammanfattning av era skulder och tillgångar?

Vidare vill jag tipsa dig om att ansöka om en bodelningsförrättare, utifall du har anledning att misstänka att du och din ex-make inte kommer att komma så väl överens.

Det finns mycket fulspel och annat djävulskap som kretsar kring bodelningar. Jag råder dig att söka ett juridiskt ombud ganska omgående. Det kan kännas som sura pengar att betala nu, men det kommer med stor sannolikhet att löna sig.

jan 2 2012, 21:26
emwgime

Tack för tipset!

jan 3 2012, 10:51

 
© 2010-2012 Lawesome