Lawesome

Make law...not war.

 
Jag har designat en produkt och planerar att kontakta en tillverkare. För att garantera att ta del i inkomsterna om de väljer att producera produkten planerar jag att ingå stegvis kontrakt, som brukligt, innan jag pressenterar själva iden. Finns det standard mallar?
2013 10 jan, 14:22 i Immaterialrätt

Kommentarer
LawesomeUpload

Hej Lotta,

En mall för vad? Hur du upprättar ett köpeavtal, avtal om upphovsrätt, patenträtt? Vad är det du vill göra. Vill du skydda din idé så är det fråga om immaterialrätt, eller vill du ingå ett köpeavtal/licensavtal, då är det en rent avtalsrättslig fråga.

jan 10 2013, 14:26
LawesomeUpload

Jag tolkar frågan som avtalsrättsligt framförallt.

Förslag på hur du kan gå vidare är att söka mallar som reglerar sekretessfrågor vid avtalsförhandlingar. Ni kan träffa ett letter of intent, avsiktsförklaring, som dock inte är bindande i sig. Sådana avtal är det viktigt att du betonar att sekretessbestämmelserna de facto ska vara bindande. Ett letter of intent är vanligt förekommande vid avtalsförhandlingar som syftar att leda till ett slutligt avtal och kan användas även vid stegvis avtalsförhandling.

Du ska därefter söka en lösning på att ta del av inkomsterna per avtal. Försök knyta ett licensavtal som ska reglera din rätt till ersättning.

Några konkreta mallar på detta besitter jag inte.

feb 10 2013, 14:06
zleepy

Hej Lotta,

Jag har lite mallar och annat på datorn om du behöver skydd för din produkt under en period där du inte riktigt har etablerat dig eller din produkt. Jag tänker mig att man skriver ett sekretessavtal med konkurensbegränsning. Posta gärna om du vill ha mer info om dett. Det var ju ett tag sedan du skrev här.

Mvh

Z

jul 23 2013, 10:15
Lotta

Hej! Glad och tacksam jag Blir för ditt svar, har låtit projektet ligga lite på hyllan under våren, maila mig gärna mallarna! Min mail är geijerbowers@yahoo.se bästa hälsningar Lotta

jul 23 2013, 13:55

 
© 2010-2012 Lawesome