Lawesome

Make law...not war.

 
Skatterätten omfattar all beskattning och taxering, från privatpersoners inkomstskatt till koncernbeskattning, mervärdesskattelagstiftning, punktskatter och reglerna om arbetsgivaravgifter m.m.

Gruppmedlemmar

Gruppadministratörer

Skatterätt

Publik grupp · 6 medlemmar · 3 inlägg

Inlägg i Skatterätt

Jesper Hägerström
jeppez
Hur beskattas man om man driver en näringsverksamhet som är ett heltägt svenskt AB, men om man även äger t.ex. 15 % i andra utländska bolag fast där man inte är aktiv, fast man får utdelning från alla 3 bolagen? Är det någon skillnad på om det t.ex. skulle vara flera fysiska personer som ägde ett bolag utomlands där du äger en viss %-sats eller om bolaget är juridisk person?
Erika Ahlberg
jurkand08
Hej på er! Sitter med en frågeställning ang ett dödsbo där skulderna överstiger tillgångarna och det skall uppställas fördelningsförslag till fordringsägarna. Dödsboet har avyttrat en bostadsrätt och nu har fråga uppstått om reavinstskatten är en prioriterad eller oprioriterad fordran och vart hittar jag i så fall stöd för det? Vore tacksam för svar om någon kan svara på detta! Tack på förhand!
Maja S
TicTo
Hej igen! Jag får bra svar här så jag återkommer med en fråga som min vän har. Det är så att Skatteverket har tagit för mycket i skatt från min vän. Det hände 2009, så överklagandetiden är inte överspelad för den...men däremot har han även upptäckt att Skatteverket har tagit för mycket skatt även 2002, men han har inte upptäckt det förrän nu. Finns det någon möjlighet att ändå överklaga och få ut pengarna även från 2002?

 
© 2010-2012 Lawesome