Lawesome

Make law...not war.

 
Skadeståndsrätt kallas det område som behandlar ersättning som den som orsakat en skada betalar till den som drabbats av skadan.

Gruppmedlemmar

visa alla

Gruppadministratörer

Skadeståndsrätt

Publik grupp · 7 medlemmar · 4 inlägg

Inlägg i Skadeståndsrätt

Toni Parkkinen
Park
Hej. Min mor halkade och bröt benet när hon skulle slänga soppor. Fick åka ambulans in till sjukhuset. Bostads bolaget hade inte saltat eller sandat gången.Det gjorde dom en halv timma senare, efter vi ringt och sagt vad som hänt :O. Blir bostads bolaget ersättnings/skadestånds skyldiga? Kruxet är att min mor inte har nån hemförsäkring eller nån annan försäkring. Hur går man till väga? Tacksam för svar.
Erix0n
erix0n
Hej! Idag när jag gick hem (på en gångbana) blev jag påkörd av en cyklist vilket ledde till att min mobil ramlade i backen och gick i tusen bitar. Är det jag som måste stå för reparationen av mobilen eller cyklisten? Tilläggas kan göra att cyklisten inte "plingade" och kom i ganska hög fart. Vad kan jag göra? Tack på förhand!
Johanna
IceCube
Vart regleras hur mycket man kan få i skadestånd för personskada vid utomobligatoriskt skadestånd? Förutsätt därmed att resterande kriterier för skadestånd är uppfyllda. Det enda jag undrar över är vad beräkningen går efter.
Elina
Elina
Vilka är de fyra kriterierna man kollar på vid en culpabedömning? Sen undrar jag även om väldigt unga barn också kan göra sig skyldiga till vårdslöshet?

 
© 2010-2012 Lawesome