Lawesome

Make law...not war.

 
Köprätten utgör speciell avtalsrätt och syftar främst på avtal om köp mellan två personer (såväl juridiska som privata personer).

Gruppmedlemmar

visa alla

Gruppadministratörer

Köprätt

Publik grupp · 9 medlemmar · 4 inlägg

Inlägg i Köprätt

Jesper Hägerström
jeppez
Hej! Jag undrar hur man går till väga om man köpt en produkt som saknar bruksanvisning och som sedan visar sig har fel i sig, pga att man inte visste hur man skulle förvara den (eftersom det ej stod någonstans)...vad gör man?
Maja S
TicTo
Hej! Jag beställde ett klädesplagg från HM på deras onlineshop på Internet. Det var ett erbjudande som jag tog del av, det framgick ingenstans att det gällde så längre lagret räcker. Jag fick till och med en bekräftelse på e-post om att min order var mottagen och bekräftad. Senare får jag mail om att jag inte får köpa därför att varan har tagit slut. Kan de göra så?
Johanna
IceCube
Jag köpte en mobil för cirka 4 månader sedan i Expert. Det har sedan dess varit fullständig strul med mobilen och den har tidvis lagt av att fungera. Jag har reklamerat detta till Expert och de har första gången "fixat" felet men det visade sig sen att Expert inte alls hade gjort det därför att den fortfarande inte fungerande normalt och slutade funka lite då och då. Jag gick därför tillbaka till Expert och krävde att få pengarna tillbaka mot att återlämna mobilen. De ville dock inte och Expert hävdar att de inte har mer långtgående åtgärder då de redan har "försökt" att fixa felet på min mobil. Har de verkligen rätt att avstå från att fixa problemen med min mobil, Expert alltså?
Mariah Fransson
M-fransson
Säg att en köpare har köpt en produkt av en säljare. Vi säger att köparen bor i Luleå medan säljaren bor i Stockholm, och att säljaren ska ordna transporten. Då gäller ju enligt 7 § 2st köplagen att risken för varan går över på köparen då transportören har tagit hand om varan. Kan säljaren någonsin i sådana fall bära risken för att ett fel uppstår under transporten när dröjsmål redan har inträffat men risken för varan redan gått över i och med transportören har varan?

 
© 2010-2012 Lawesome