Lawesome

Make law...not war.

 

Kontaktuppgifter

mer
jeppez


Jesper Hägerström
jeppez
Hur beskattas man om man driver en näringsverksamhet som är ett heltägt svenskt AB, men om man även äger t.ex. 15 % i andra utländska bolag fast där man inte är aktiv, fast man får utdelning från alla 3 bolagen? Är det någon skillnad på om det t.ex. skulle vara flera fysiska personer som ägde ett bolag utomlands där du äger en viss %-sats eller om bolaget är juridisk person?
Jesper Hägerström
jeppez
Hej! Vad har man för chans i följande situation: En son får reda på att hans biologiska pappa har dött först 2 år efter faderns död. Sonen har inte fått något arv. Fadern försvann från sonens liv vid födseln men har under årens gång skickat pengar till pojken. Eftersom sonen inte haft möjlighet att klandra testamente etc eftersom han inte fått reda på att fadern var död, undrar jag nu vad pojken kan göra? Han har ju rätt till sin laglott oavsett om han inte stod med i testamentet? Tack på förhand!
Jesper Hägerström
jeppez
Hej igen, glömde några: Vad menas med befogenhet/ behörighet i ABL? Vet att man är inne i 8:42, men hur vet man vad som tillhör vilket st/mening? Har du något bra exempel som kanske kan underlätta? Sedan förstår jag inte alls under- och överinvestering - vad menas med dem? Vad är problemen med dem? Tack det var allt för nu!
Jesper Hägerström
jeppez
Hej! Har en del frågor som jag hoppas ni kan hjälpa mig med: Vad är en kontrollaktieägare? hur vet man att det är en kontrollaktieägare? Är det bara publika aktiebolag som kan emittera? Vad menas med ansvarsgenombrott? Tack på förhand
Jesper Hägerström
jeppez
Hej! Jag undrar hur man går till väga om man köpt en produkt som saknar bruksanvisning och som sedan visar sig har fel i sig, pga att man inte visste hur man skulle förvara den (eftersom det ej stod någonstans)...vad gör man?
Jesper Hägerström
jeppez
Om en 3:e man skriver under ett avtal som är mellan person A och person B, vad händer då? Är avtalet fortfarande mellan A och B eller står det nu mellan A och C? Ska tilläggas att 3:e man inte haft något med avtalet att göra, han skrev endast under. Spelar det någon roll om man fått tillsägelse av A att skriva under avtalet? Vem räknas avtalspart?
Jesper Hägerström
jeppez
Om det pågår ett handelsbruk mellan två länder inom norden, ett svensk och ett danskt, där man alltid tidigare använt sig av NL 09, kan det ena företaget i ett brev skriva att de numera tillämpar Cisg i alla sina affärer? Kan man på något sätt få dem att utgå från svenkavtalsrätt?
Jesper Hägerström
jeppez
Skillnad på uppdragsfullmakt och ställningsfullmakt?
Jesper Hägerström
jeppez
Kan man tillämpa 36 § AvtL + någon utav 28-33 §§ avtL + förutsättningsläran samtidigt?!
Jesper Hägerström
jeppez
Hur bevisar man ond eller god tro? Vilka paragrafer hänvisar man främst till då? Är det främst JB, CISG och konsumentköplagen man hänvisar till i allmän avtalsrätt eller är det någon mer? Har hört talas om LOU, vad innebär den? En annan fråga är 36 § Avtalslagen. När tillämpas den och hur tillämpar man den? jag har förstått i stora drag hur den fungerar, men förstår ändå inte riktigt helt hur och när man tillämpar den. Tack för alla svar, ni är till stor hjälp!
Sidor: 1 2
 
© 2010-2012 Lawesome