Lawesome

Make law...not war.

 
Immaterialrätt är en sammanfattande benämning för det rättsområde som genom lag och prejudikat reglerar rätten till skydd för olika former av intellektuellt arbete (upphovsrätt, patenträtt m.m).

Gruppmedlemmar

Gruppadministratörer

Immaterialrätt

Publik grupp · 5 medlemmar · 2 inlägg

Inlägg i Immaterialrätt

Geijer
Lotta
Jag har designat en produkt och planerar att kontakta en tillverkare. För att garantera att ta del i inkomsterna om de väljer att producera produkten planerar jag att ingå stegvis kontrakt, som brukligt, innan jag pressenterar själva iden. Finns det standard mallar?
Maja S
TicTo
Jag har sedan en tid tillbaka en hemsida eller blogg som det kallas. På den skriver jag om allt möjligt - allt från mitt liv till vad som händer ute i världen. Jag har en kompis som gjort designen åt mig och som gett den till mig gratis utan att jag behöver betala. Har nu fått ett mejl där en person vill ta bitar av designen till sin egen blogg. Jag har sagt att jag inte vill det men han hävdar att eftersom jag inte skrivit något på bloggen om upphovsrätt (de där tecknet med C i) så har jag inte upphovsrättsskydd på bloggens design?! Stämmer detta?

 
© 2010-2012 Lawesome