Lawesome

Make law...not war.

 

Välkommen till Lawesome

Lawesome är en mötesplats för studenter och yrkesverksamma personer inom juridik samt ekonomi. Även personer utan kunskap inom juridik och ekonomi är välkomna att diskutera och ställa frågor. Lawesome låter dig starta en juridisk eller ekonomisk dialog med möjlighet till att bifoga länkar, filer, bilder och videos. Du kan också ha privat kontakt med andra medlemmar och följa deras uppdateringar.

Gå med nu

Alla i Lawesome's nätverk


Dag Blomqvist
Dag
Jag har ett litet problem. Det är så att Vattenfall går ut med i sina säljbrev till sina elkunder, och på sin hemsida på internet, att en kund, för att slippa få den där elmixen (olika sorters el), kan välja t.ex vindel. Det kostar lite mer men enligt deras skrivning så kan man alltså få enbart vindel istället för en blandning av olika sorters el i sitt eluttag därhemma. Problemet är bara det att varken Vattenfall eller något annat elbolag kan leverera enbart vindel till den kund som de uppmanat välja vindel, och som dessutom har fått betala extra för att få enbart vindel i sitt eluttag. Jag anser att detta är ett bedrägeri, detta att lura kunderna till att välja en vara som de dessutom får betala extra för, men sen inte får. Enligt Vattenfall själva så har de sålt vindel på det här sättet och tjänat minljontals kronor per år. Jag polisanmälde Vattenfall för bedrägeri, alt försök till bedrägeri. Men polisen lade ner ärendet och påstod att det inte var något brott och dessutom i telefon sa de att det inte fanns något uppsåt. Jag överklagade till åklagaren i Uddevalla som inte heller de ville inleda en förundersökning. Jag överklagade även deras beslut till Utvecklingscentrum som inte heller de ville inleda någon förundersökning. Här uppstår alltså problemet. Hur ska gemene uppfatta ett bedrägeri? Är det inte ett bedrägeri att gå ut i sina säljbrev och på sin hemsida och uppmana folk att välja en viss vara, och betala mer för att få bara den varan, för att slippa alla andra varor, men i slut änden inte alls få den vara man valt utan bara får alla andra varor plus en högre räkning? Finns det någon som kan förklara för mig hur Vattenfalls bedrägeri inte är ett bedrägeri?
Anna
Sportanna
Hej! Hur ska man lägga upp studierna i förvaltningsrättskursen? Ger det något att läsa böckerna från pärm till pärm eller borde man lägga tiden på att göra gamla tentor istället?
Jesper Hägerström
jeppez
Hej! Vad har man för chans i följande situation: En son får reda på att hans biologiska pappa har dött först 2 år efter faderns död. Sonen har inte fått något arv. Fadern försvann från sonens liv vid födseln men har under årens gång skickat pengar till pojken. Eftersom sonen inte haft möjlighet att klandra testamente etc eftersom han inte fått reda på att fadern var död, undrar jag nu vad pojken kan göra? Han har ju rätt till sin laglott oavsett om han inte stod med i testamentet? Tack på förhand!
Lawesome
Lawesome
Rätten att bära slöja på jobbet är inte större än arbetskamratens rätt att slippa se den. Det menar professor emeritus Reinhold Fahlbeck som studerat Europadomstolens domar. – Han gör det för lätt för sig, säger Emma Svensson, doktorand i Europarätt med inriktning på religionsfrågor. Vad anser ni? Detta har blivit en högaktuell rättslig fråga.
http://www.lag-avtal.se/nyheter/diskriminering....ece
Lawesome
Lawesome
JK kom till den omdebatterade slutsatsen att följande uttalande av Gert Fylking inte uppfyllde kravet på att vara "hets mot folkgrupp". JK skriver bland annat "Syftet med lagstiftningen om hets mot folkgrupp har inte varit att motverka kritik av folkgrupper eller av skilda företeelser knutna till grupperna."
Rana
Rana
Anteckningar - Coaseteoremet (Nationalekonomi)
Coaseteoremet .docx · 43KB
Erix0n
erix0n
Hej! Idag när jag gick hem (på en gångbana) blev jag påkörd av en cyklist vilket ledde till att min mobil ramlade i backen och gick i tusen bitar. Är det jag som måste stå för reparationen av mobilen eller cyklisten? Tilläggas kan göra att cyklisten inte "plingade" och kom i ganska hög fart. Vad kan jag göra? Tack på förhand!
Lawesome
LawesomeUpload
Case på associationsrätten. Under HT 2011 var det case 4 och kallades för "Brasilienimporten". Går igenom fyra stycken separata associationsrättsliga frågor.
https://sellfy.com/p/gqcV/
Emanuel Akcan
Eman1
nja 2002 s 644
Sidor: 4 5 6 7 8

Logga in

Användarnamn: Lösenord:

Donation - Hjälp projektet!

Språk/Languages/Jezici
 
© 2010-2012 Lawesome