Lawesome

Make law...not war.

 

Välkommen till Lawesome

Lawesome är en mötesplats för studenter och yrkesverksamma personer inom juridik samt ekonomi. Även personer utan kunskap inom juridik och ekonomi är välkomna att diskutera och ställa frågor. Lawesome låter dig starta en juridisk eller ekonomisk dialog med möjlighet till att bifoga länkar, filer, bilder och videos. Du kan också ha privat kontakt med andra medlemmar och följa deras uppdateringar.

Gå med nu

Alla i Lawesome's nätverk


Camilla Karapetyan
camiilla
Hejsan! Undrar om någon råkar ha sammanfattningar av kurslitteraturen i Civilrätt 4?? :)
Andrea
anba
Hej! Jag undrar hur 11, 16 och 18 a §§ 12 kap. JB förhåller sig till varandra? 11 § och 18 a § känns relativt lika med tanke på formuleringen i 11 § "inte det skick som hyresgästen har rätt att fordra" och 18 a § "lägsta godtagbara standard". Kan det vara så att ett skick som hyresgästen kan fordra är ett vidare begrepp och kan innefatta andra kvaliteter? Oklart enligt mig. Hoppas att någon vet! /Andrea
Erika Ahlberg
jurkand08
Hej på er! Sitter med en frågeställning ang ett dödsbo där skulderna överstiger tillgångarna och det skall uppställas fördelningsförslag till fordringsägarna. Dödsboet har avyttrat en bostadsrätt och nu har fråga uppstått om reavinstskatten är en prioriterad eller oprioriterad fordran och vart hittar jag i så fall stöd för det? Vore tacksam för svar om någon kan svara på detta! Tack på förhand!
Klas Lundgren
KLundgren
Preskriptionslagen stipulerar 10 års preskriptionstid för skulder, men det finns många undantag. Vad gäller i följande fall? A:s företag (ett AB) har ett leasingavtal för en bil. A har gått i personlig borgen för leasingskulden. Bolaget går i konkurs och efter en tid får A ta över leasingavtalet privat. Leasingföretaget glömmer att fakturera A. Efter 41 månader upptäcker leasingbolaget sitt misstag. Vad gäller för preskriptionstid i detta fall?
Erix0n
erix0n
Vad innebär och är det för skillnad på Britanniaprincipen och Lex Britannia? Sedan undrar jag vad som är prejudikatet i Vaxholmsmålet samt bastubadarprincipen?
Geijer
Lotta
Jag har designat en produkt och planerar att kontakta en tillverkare. För att garantera att ta del i inkomsterna om de väljer att producera produkten planerar jag att ingå stegvis kontrakt, som brukligt, innan jag pressenterar själva iden. Finns det standard mallar?
Lawesome
Lawesome
Studerar du på juristprogrammet någonstans i Sverige? Då söker vi Dig! Vi är intresserade av att komma i kontakt med studenter som vill bilda en ny studenpool på Lawesome. I Dina uppgifter kommer ingå att göra lättare marknadsföring av hemsidan på din termin, ordna föreläsningar inför organisationer och svara på juridiska frågor. Naturligtvis kommer Lawesome att utfärda intyg om Ditt engagemang. Ansök till admin@lawesome.eu.
Lawesome
Lawesome
Advokaterna kritiska efter häktningsförhandlingen i Södertäljerånet. I videoklippet hör vi bland annat försvarsadvokaten Slobodan Jovicic uttala sig om häktningen, alibi m.m.
http://www.expressen.se/tv/nyheter/inrikes/adv...gen/
Vera
alhal
Är det någon som har sammanfattningar i assrätten eller anteckningar till Case Metallkompaniet AB?
Toni Parkkinen
Park
Hej. Min mor halkade och bröt benet när hon skulle slänga soppor. Fick åka ambulans in till sjukhuset. Bostads bolaget hade inte saltat eller sandat gången.Det gjorde dom en halv timma senare, efter vi ringt och sagt vad som hänt :O. Blir bostads bolaget ersättnings/skadestånds skyldiga? Kruxet är att min mor inte har nån hemförsäkring eller nån annan försäkring. Hur går man till väga? Tacksam för svar.
Sidor: 1 2 3 4 5

Logga in

Användarnamn: Lösenord:

Donation - Hjälp projektet!

Språk/Languages/Jezici
 
© 2010-2012 Lawesome