Lawesome

Make law...not war.

 
Fordringsrätt kallas det rättsområde däri fordringar behandlas. En fordran är ett rättsanspråk från en individuellt bestämd person riktat mot en annan individuellt bestämd person.

Gruppmedlemmar

visa alla

Gruppadministratörer

Fordringsrätt

Publik grupp · 8 medlemmar · 7 inlägg

Inlägg i Fordringsrätt

Klas Lundgren
KLundgren
Preskriptionslagen stipulerar 10 års preskriptionstid för skulder, men det finns många undantag. Vad gäller i följande fall? A:s företag (ett AB) har ett leasingavtal för en bil. A har gått i personlig borgen för leasingskulden. Bolaget går i konkurs och efter en tid får A ta över leasingavtalet privat. Leasingföretaget glömmer att fakturera A. Efter 41 månader upptäcker leasingbolaget sitt misstag. Vad gäller för preskriptionstid i detta fall?
Erix0n
erix0n
Hej igen! Tack för det senaste svaret! Nu har jag fastnat på ännu en punkt nämligen kvittning. Varför kvittar man? När kvittar man och hur kvittar man? Tack på förhand!
Erix0n
erix0n
Hej! Jag undrar hur man vet att det handlar om ett löpande eller enkelt skuldebrev? Samt hur man vet vem som innehar skuldebrevet? Alltså hur man vet att man betalar till rätt person?
Darun sher ahmad
Darun
Vad är väsentliga skillnad mellan löpande och enkla skuldbrev?
Per
Per
Vad gäller om en uppdragsanställd inte denuntierar uppdragsgivaren att en fordringstransport har ägt rum? Denna bör väl räknas som en del av företaget/föreningen och att det således räknas såsom att gäldenären blivit denuntierad?
Mariah Fransson
M-fransson
Vilken skillnad finns det mellan att ha ett enkelt skuldebrev och löpande skuldebrev när det gäller den så kallade invändningsrätten som en gäldenär har rätt att göra gällande? Kan man avtala bort invändningsrätten vid både enkla och löpande skuldebrev?
Henrik
Henke
Vad krävs för ett godtrosförvärv av ett löpande skuldebrev?

 
© 2010-2012 Lawesome