Lawesome

Make law...not war.

 
Familjerätt är den del av civilrätten som reglerar familjens rättsställning och familjemedlemmars inbördes rättigheter och skyldigheter; arv, testamente, bodelning m.m.

Gruppmedlemmar

visa alla

Gruppadministratörer

Familjerätt

Publik grupp · 11 medlemmar · 8 inlägg

Inlägg i Familjerätt

Zandie
zandie
Är det någon som är duktig på fotnoter?
Sofia Eriksson
taiganin
Hej! jag har en fråga som rör ett arv. det som skulle delas upp är en liten etta, en sommarstuga och en liten tomt. Och det är min fars bröstarvingar (jag och mina 4 syskon) samt min faster som ska dela på allt. Min faster har fått ett förskott på arvet och vi är oense om hur vi ska räkna ut hennes del när hon vill att vi ska köpa ut henne. Hennes förslag: sommarstugan+lägenheten+tomten+ huset(hennes förskott på arv som vi inte alls har fått ta del av) och sedan ska summan delas på två och från hennes del ska därefter värdet för huset dras bort. Men jag tycker detta är fel sätt att räkna på för det påverkar ju vår lott. Sättet jag tror det ska räknas ut på är (sommarstuga+lägenhet+tomten) / 2 och sedan ska värdet på huset räknas bort från hennes del. Vem har rätt? skillnaden i summan vi ska betala ut henne är väldigt hög.
Jesper Hägerström
jeppez
Hej! Vad har man för chans i följande situation: En son får reda på att hans biologiska pappa har dött först 2 år efter faderns död. Sonen har inte fått något arv. Fadern försvann från sonens liv vid födseln men har under årens gång skickat pengar till pojken. Eftersom sonen inte haft möjlighet att klandra testamente etc eftersom han inte fått reda på att fadern var död, undrar jag nu vad pojken kan göra? Han har ju rätt till sin laglott oavsett om han inte stod med i testamentet? Tack på förhand!
Gina
emwgime
Jag har äktenskapsförråd att jag äger enskilt huset men jag och min man är båda låntagre på huslånet. Nu har han hittat en ny kvinna och vill separera och vill att jag ska lösa ut honom eller sälja huset, vi har ett gemensamt barn som är 7 år. Jag kan inte lösa ut honom och vill inte sälja huset heller, men han har hotar mig att röka ut mig. Vad ska jag göra? Han vill inte heller umgänge med vårt barn för att han och ny kvinnan vill vara barnfria, trots hon har barn som bor hos de varannan vecka.
Gullmay Idman
Lillemor
När sambo med gemensamt barn äger hus tillsammans vill separera, vem/hur bedöms vem som får bo kvar i huset?
Johanna
IceCube
Kan föräldrar göra sina barn arvlösa i sitt testamente?
Elina
Elina
En till uppgift som jag skulle vilja ha hjälp med är vilka villkor som krävs för att två personer ska få gifta sig i Sverige och bakgrunden till de villkoren.
Elina
Elina
Vad är skillnaden mellan att vara gift och sambo bara?

 
© 2010-2012 Lawesome