Lawesome

Make law...not war.

 

Kontaktuppgifter

mer
erix0n


Erix0n
erix0n
Vad innebär och är det för skillnad på Britanniaprincipen och Lex Britannia? Sedan undrar jag vad som är prejudikatet i Vaxholmsmålet samt bastubadarprincipen?
Erix0n
erix0n
Vad innebär ettårs-regeln i 28 § 3 st. MBL?
Erix0n
erix0n
Hej! Jag undrar vad som menas med "going concern". I spijkersfallet står det; ...huruvida verksamheten avyttrades som en going concern.
Erix0n
erix0n
Hej! Idag när jag gick hem (på en gångbana) blev jag påkörd av en cyklist vilket ledde till att min mobil ramlade i backen och gick i tusen bitar. Är det jag som måste stå för reparationen av mobilen eller cyklisten? Tilläggas kan göra att cyklisten inte "plingade" och kom i ganska hög fart. Vad kan jag göra? Tack på förhand!
Erix0n
erix0n
Hej igen! Tack för de tidigare svaren. Här kommer ytterligare några frågor som dykt upp under läsningen. Vad menas med en förtäckt värdeöverföring och en förtäckt vinstutdelning? Sedan hur vet man om det är aktieägarskyddsregler eller borgenärsskyddsregler? Tillsist hur vet man om det är en preferensaktie eller en stamaktie? Tack för all hjälp!
Erix0n
erix0n
Hej! Jag undrar vad den aktiebolagsrättsliga seperationsprincipen och den avtalsrättsliga separationsprincipen innebär, vad man gör med dem och när de tillämpas? Tack på förhand!
Erix0n
erix0n
Hej igen! Tack för det senaste svaret! Nu har jag fastnat på ännu en punkt nämligen kvittning. Varför kvittar man? När kvittar man och hur kvittar man? Tack på förhand!
Erix0n
erix0n
Hej! Jag undrar hur man vet att det handlar om ett löpande eller enkelt skuldebrev? Samt hur man vet vem som innehar skuldebrevet? Alltså hur man vet att man betalar till rätt person?
Erix0n
erix0n
Hej! Jag undrar vad det är för skillnad på redovisningsskyldighet och på avskiljandeskyldighet? Undrar även hur man vet att kommissionslagen är tillämplig?
Erix0n
erix0n
Hej! Jag skulle hyra en lägenhet och allt var i princip klart. Vi hade träffats och avtalat ett muntligt kontrakt samt att vi fört en mejlkontakt där uthyran i princip säger att den är min och att hon endast vill att vi ska skriva på kontraktet och bestämma inflytt så är allt helt klart. När jag väl sedan ska skriva på kontraket vägrar hon svara på mina mejl, när jag ringer ELLER när jag kommer till lägenheten (det lyser) och jag knackar på. Jag försökte få kontakt med henne i en månad utan att få något som helt svar tillbaka. I och med att allting var i princip klart tackade jag nej till andra erbjudanden jag fått. När hon vägrade höra av sig stod jag sedan bostadslös och har flera vittnen som kan övertyga om uthyrans agerande samt vad jag råkat utför pga hennes passivitet.... Finns det någonting jag kan göra i detta fallet eller får jag skylla mig själv?!
Sidor: 1 2
 
© 2010-2012 Lawesome