Lawesome

Make law...not war.

 
Associationsrätt kallas den del av juridiken som rör associationerna, det vill säga juridiska personer och andra sammanslutningar, om de är civilrättsliga.

Gruppmedlemmar

visa alla

Gruppadministratörer

Associationsrätt

Publik grupp · 11 medlemmar · 9 inlägg

Inlägg i Associationsrätt

Jesper Hägerström
jeppez
Hej igen, glömde några: Vad menas med befogenhet/ behörighet i ABL? Vet att man är inne i 8:42, men hur vet man vad som tillhör vilket st/mening? Har du något bra exempel som kanske kan underlätta? Sedan förstår jag inte alls under- och överinvestering - vad menas med dem? Vad är problemen med dem? Tack det var allt för nu!
Jesper Hägerström
jeppez
Hej! Har en del frågor som jag hoppas ni kan hjälpa mig med: Vad är en kontrollaktieägare? hur vet man att det är en kontrollaktieägare? Är det bara publika aktiebolag som kan emittera? Vad menas med ansvarsgenombrott? Tack på förhand
Erix0n
erix0n
Hej igen! Tack för de tidigare svaren. Här kommer ytterligare några frågor som dykt upp under läsningen. Vad menas med en förtäckt värdeöverföring och en förtäckt vinstutdelning? Sedan hur vet man om det är aktieägarskyddsregler eller borgenärsskyddsregler? Tillsist hur vet man om det är en preferensaktie eller en stamaktie? Tack för all hjälp!
Erix0n
erix0n
Hej! Jag undrar vad den aktiebolagsrättsliga seperationsprincipen och den avtalsrättsliga separationsprincipen innebär, vad man gör med dem och när de tillämpas? Tack på förhand!
Jesper
losjesper
Tänkte höra om någon sitter på något bra i kontexten av ev hårdare reglering av incitamentsprogram ur ett rättspolitisktperspektiv.<br />
Antonia Åberg Lang
Antonia-Lang
Hej! Har är fråga, har det någon betydelse om ett bolag är statligt eller privatägt? Tack på förhand!
TSV6
TSV6
Om jag är ensam ledamot i mitt aktiebolag kan jag då vara jävig enligt 8:23 ABL? Är det ens möjligt för hur går det då till i praktiken om jag som ensam aktieägare och ensam ledamot vill teckna en nyemission och blir jävlig genom första punkten i nämnda regel?
Johanna
IceCube
Om man vill starta ett företag vilken associationsform är bäst att ta från skattesynvinkel av de som finns; AB, HB, KB m.m.
Henrik
Henke
Jag har två frågor inom associationsrätt av nyfikenhet. När uppstår ett koncernförhållande mellan aktiebolag? Den andra frågan gäller varför en enskild firma inte utgör en association i juridisk mening?

 
© 2010-2012 Lawesome