Lawesome

Make law...not war.

 
I denna grupp kommer du att hitta artiklar som behandlar olika ämnen inom juridiken. Syftet är att människor ska skriva artiklar och därefter dela med sig av dem.

Gruppmedlemmar

Gruppadministratörer

Artiklar

Publik grupp · 2 medlemmar · 5 inlägg

Inlägg i Artiklar

Lawesome
Lawesome
Rätten att bära slöja på jobbet är inte större än arbetskamratens rätt att slippa se den. Det menar professor emeritus Reinhold Fahlbeck som studerat Europadomstolens domar. – Han gör det för lätt för sig, säger Emma Svensson, doktorand i Europarätt med inriktning på religionsfrågor. Vad anser ni? Detta har blivit en högaktuell rättslig fråga.
http://www.lag-avtal.se/nyheter/diskriminering/lagstiftning/article33....ece
Elina
Elina
Professorernas extraknäck – ett hot mot oberoendet?
http://www.infotorgjuridik.se/premium/mittijuridiken/opinion/article1...f=HY
Lawesome
LawesomeUpload
Juridikstudent fick tillbaka familjerättstentan med markeringen ”oläsligt” – men fick rätt mot SU i Kammarrätten. Döm själv. Det här kan vara bra för alla studenter att känna till, både på SU och andra lärosäten. Det finns härmed en möjlighet till att överklaga i Kammarrätten och få rätt.
http://www.realtid.se/ArticlePages/201101/18/20110118134707_Realtid13...tart
Elina
Elina
Kalla fakta kom med nya avslöjanden om Walther Sommerlaths kopplingar till nazismen. Nu går advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg till frontalangrepp mot programmen om drottningens pappa som hon jämför med "hugg i ryggen med smutsiga fickknivar".
http://www.expressen.se/nyheter/1.2263253/kand-advokat-till-attack-mo...-far
Mariah Fransson
M-fransson
Hemlösa och utsatta får juridisk hjälp. Samtidigt får juridikstudenter erfarenhet och kunskap inom områden som inte är heta på universitetet. – Det här är en bättre praktik än att servera kaffe hos någon av affärsjuristerna i stan, säger Anna Nyström, juridikstudent och gruppledare på den ideella organisationen Gatujuristerna.
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/hemlosa-lar-jurister-en-viktig-l....svd

 
© 2010-2012 Lawesome