Lawesome

Make law...not war.

 
Arbetsrätt, den del av lagstiftningen som reglerar förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare. Exempelvis anställningsavtal, uppsägning m.m.

Gruppmedlemmar

Gruppadministratörer

Arbetsrätt

Publik grupp · 6 medlemmar · 8 inlägg

Inlägg i Arbetsrätt

Patrik Tikka
ampse
En bekants 18-åring, som nu anses vuxen, skrev på ett anställningsavtal för ett Telemarketingföretag, telefonförsäljning. I anställningsavtalet talet står att hen har 2 mån uppsägningstid och blir återbetalningsskyldig 300 kr för varje dag av uppsägningstiden om hen är frånvarande utan giltig anledning (sjukintyg från andra dagen). Ingen fast lön utgår utan bara provision på det som säljs. Det är svårt att sälja visar det sig och nu vill min 18-åring sluta, har sagt upp sig men måsta alltså enligt avtal arbeta 2 mån till och försöka sälja för att inte behöva betala för företagets uteblivna inkomst de ponerar att hen ska dra in. Min fråga är hur anställningsavtal får skrivas. Jag anser att de lurar många unga som gärna vill ha arbete in i svåra situationer. Det är på frestande att bli utskälld i telefon 4 tim per dag, alla datorn ringer upp till från de inköpta telefonnummerlistorna är ju inte vänliga. Nu vill hen förtvivlat låna pengar för att slippa gå dit, vilket gäller fler av de unga nyanställda. Jag misstänker att det är så här företaget får in en del av sina pengar, unga som skuldsätter sig för att slippa sitta och jobba gratis, då det visat sig svårt att sälja abonnemang. Ingen dyr utbildning som ska betalas tillbaka, enbart information och tips för telefonsamtal. Får man skriva sådana här avtal? om inte vad gör man för att komma ur?
Erix0n
erix0n
Vad innebär och är det för skillnad på Britanniaprincipen och Lex Britannia? Sedan undrar jag vad som är prejudikatet i Vaxholmsmålet samt bastubadarprincipen?
Erix0n
erix0n
Vad innebär ettårs-regeln i 28 § 3 st. MBL?
Erix0n
erix0n
Hej! Jag undrar vad som menas med "going concern". I spijkersfallet står det; ...huruvida verksamheten avyttrades som en going concern.
Antonia Åberg Lang
Antonia-Lang
Hej! Kan någon snälla hjälpa mig att förstå samordningen och samspelet mellan 11 och 12 paragrafen MBL, jag har läst det säkert tio gånger...
kicki
kicki
hej! Behöver hjälp med följande. Min lilla syster fyller snart 18, hon har praktiserat hos vero moda då det ingår i hennes gymnasieprogram, som hon går dvs handels. snart är hennes praktik slut och min lilla syster har skött sig galant, detta har hon fått höra av lärare och personal. Men nu så idag får hon höra av hennes lärare att praktikplatsen säger att dom aldrig vill se henne mer, hon har bara jobbat två dagar sen skolstarten och nu anklagar dem henne för stöld. 1000 kr fattades från kassan och dom drar slutsatsen på en gång att det är praktikanten dvs min lilla syster som har tagit dom. Min syster svär på heder och samvete att det inte var hon, och hon skulle aldrig göra något sånt. Sen diskriminerar dem henne också, dom säger att hon är ohygienisk och att hon inte fixar sig och luktar svett. fast än detta absolut inte stämmer, hon vårdar sitt yttre och har bra utseende, och är inte ohygienisk. Dom har fler praktikanter men dem vill skylla allt på min syster, för att dom vill ha ut henne, samt att dem hotar med att anmäla henne nu, för att hon snart fyller arton. Dom har inga bevis, dom har bara bestämt sig för att det är maria som ligger bakom stölden. Någon av personalen kan ju ha tagit pengarna och gömt dem men att dem bestämt bestämmer sig för att utpeka maria. Vad kan skolan eller vi göra åt detta. så här ska det ju inte gå till, och min syster har ju inte gjort något fel. Kan inte vi anmäla dom?
Per
Per
Något jag stött på ett par gånger nu; Vad menas med att en arbetstagare ska stå socialt och ekonomiskt jämställd? Jämställd med vad?
Elina
Elina
Har man rätt som 15-åring att ta anställning hos någon?

 
© 2010-2012 Lawesome