Lawesome

Make law...not war.

 

Kontaktuppgifter

mer
TicTo


Maja S
TicTo
Jag har sedan en tid tillbaka en hemsida eller blogg som det kallas. På den skriver jag om allt möjligt - allt från mitt liv till vad som händer ute i världen. Jag har en kompis som gjort designen åt mig och som gett den till mig gratis utan att jag behöver betala. Har nu fått ett mejl där en person vill ta bitar av designen till sin egen blogg. Jag har sagt att jag inte vill det men han hävdar att eftersom jag inte skrivit något på bloggen om upphovsrätt (de där tecknet med C i) så har jag inte upphovsrättsskydd på bloggens design?! Stämmer detta?
Maja S
TicTo
Går EU-domstolens praxis före svensk lag och grundlag? Eller är det bara direktiven och rambeslut som står över?
Maja S
TicTo
Hej igen! Jag får bra svar här så jag återkommer med en fråga som min vän har. Det är så att Skatteverket har tagit för mycket i skatt från min vän. Det hände 2009, så överklagandetiden är inte överspelad för den...men däremot har han även upptäckt att Skatteverket har tagit för mycket skatt även 2002, men han har inte upptäckt det förrän nu. Finns det någon möjlighet att ändå överklaga och få ut pengarna även från 2002?
Maja S
TicTo
Hej! Jag beställde ett klädesplagg från HM på deras onlineshop på Internet. Det var ett erbjudande som jag tog del av, det framgick ingenstans att det gällde så längre lagret räcker. Jag fick till och med en bekräftelse på e-post om att min order var mottagen och bekräftad. Senare får jag mail om att jag inte får köpa därför att varan har tagit slut. Kan de göra så?
Maja S
TicTo
Hej Lawesome! Sedan en längre tid tillbaka har jag och min man blivit förföljda av en okänd kvinna i 50-årsåldern. Det började för över två år sedan och har eskalerat den senaste tiden. I början så brukade hon följa efter oss, starta meningslösa diskussioner och stå utanför vårt hem. Den senaste tiden har det gått ännu länge än så och det börjar på allvar bli störande och skrämmande. Hon skickar konstiga brev till oss, presenter och har nu tagit reda på var vi jobbar. Hon kommer till vårt arbete, frågar efter oss. Hon gör konstiga saker och står alltmer utanför vårt hem. Det är uppenbart att någonting inte står rätt till med personen. Vi har hört av oss till myndigheter, men inte fått någon respons tillbaka. Deras förklaring är att så länge hon inte har gjort något fysiskt mot oss så har de ingen anledning att ingripa. Ska det verkligen krävas fysiska angrepp mot oss för att få ett ingripande? Har det inte redan gått för långt genom att bokstavligen förfölja oss på det sätt som jag förklarat. Vi ser ingen annan utväg än att antingen flytta långt härifrån, eller föra en process. Men vad är det för straff som kan aktualiseras och hur lätt eller svårt är det egentligen att vinna?
 
© 2010-2012 Lawesome