Lawesome

Make law...not war.

 

Kontaktuppgifter

mer
M-fransson

VännerMariah Fransson
M-fransson
Jag har en kompis som blev utslängd från en studentskiva utan att han var full eller betedde sig illa. Han var alltså varken full eller ställde till med problem. Så när polisen kom tog de med honom ut och påstod att han var för full. Kan polisen verkligen bara ta ut en person så där utan att ha fog för det? Måste inte personen ha bettet sig illa och måste inte de åtminstone göra ett alkotest ifall de påstår att han är full?
Mariah Fransson
M-fransson
Vilken skillnad finns det mellan att ha ett enkelt skuldebrev och löpande skuldebrev när det gäller den så kallade invändningsrätten som en gäldenär har rätt att göra gällande? Kan man avtala bort invändningsrätten vid både enkla och löpande skuldebrev?
Mariah Fransson
M-fransson
Hemlösa och utsatta får juridisk hjälp. Samtidigt får juridikstudenter erfarenhet och kunskap inom områden som inte är heta på universitetet. – Det här är en bättre praktik än att servera kaffe hos någon av affärsjuristerna i stan, säger Anna Nyström, juridikstudent och gruppledare på den ideella organisationen Gatujuristerna.
http://www.svd.se/naringsliv/nyheter/hemlosa-lar-jurister-en-viktig-l....svd
Mariah Fransson
M-fransson
Jag undrar vad som avses med condicio indebeti och hur undantagen egentligen ska tillämpas. För jag har förstått att det rör felaktiga betalningar men på vilket sätt kan man undgå att betala tillbaka det belopp som har blivit för mycket utbetalt?
Mariah Fransson
M-fransson
Säg att en köpare har köpt en produkt av en säljare. Vi säger att köparen bor i Luleå medan säljaren bor i Stockholm, och att säljaren ska ordna transporten. Då gäller ju enligt 7 § 2st köplagen att risken för varan går över på köparen då transportören har tagit hand om varan. Kan säljaren någonsin i sådana fall bära risken för att ett fel uppstår under transporten när dröjsmål redan har inträffat men risken för varan redan gått över i och med transportören har varan?
Mariah Fransson
M-fransson
Vilken är skillnaden mellan ett momentant avtal och ett varaktigt avtal? Kan man säga upp dessa avtal och vad menas med tidsbestämt avtal respektive tillsvidareavtal?
Mariah Fransson
M-fransson
Är det ett distansavtal ifall jag ingår ett avtal genom e-post med någon annan?
 
© 2010-2012 Lawesome