Lawesome

Make law...not war.

 

Kontaktuppgifter

mer
Elina


Elina
Elina
Professorernas extraknäck – ett hot mot oberoendet?
http://www.infotorgjuridik.se/premium/mittijuridiken/opinion/article1...f=HY
Elina
Elina
Kalla fakta kom med nya avslöjanden om Walther Sommerlaths kopplingar till nazismen. Nu går advokatsamfundets generalsekreterare Anne Ramberg till frontalangrepp mot programmen om drottningens pappa som hon jämför med "hugg i ryggen med smutsiga fickknivar".
http://www.expressen.se/nyheter/1.2263253/kand-advokat-till-attack-mo...-far
Elina
Elina
Vilka är de fyra kriterierna man kollar på vid en culpabedömning? Sen undrar jag även om väldigt unga barn också kan göra sig skyldiga till vårdslöshet?
Elina
Elina
När man läser alla dessa artiklar kan man inte låta bli att undra ifall Försäkringskassan verkligen får bete sig på detta viset? Hur kan det vara okej att bete sig så här? Måste inte de som myndighet agera enligt lag? Är det normalt att en 9-åring ska klara sig själv, hur tänker Försäkringskassan?! Finns det inget man kan göra mot detta, anmäla Försäkringskassan som myndighet eller något?
http://www.expressen.se/nyheter/1.2245609/det-gor-ont-att-han-maste-t...svar
Elina
Elina
Hur hänvisar man till en lag tex avtalslagen? Ska ha prov i rättskunskap och skulle behöva veta det. Alltså skriver man 2 kap 15 § AvtL eller bara 15 § AvtL?
Elina
Elina
Har man rätt som 15-åring att ta anställning hos någon?
Elina
Elina
En till uppgift som jag skulle vilja ha hjälp med är vilka villkor som krävs för att två personer ska få gifta sig i Sverige och bakgrunden till de villkoren.
Elina
Elina
Vad är skillnaden mellan att vara gift och sambo bara?
 
© 2010-2012 Lawesome